top of page

drs. Harry J. Bruintjes RAB RV
Partner

Harry Bruintjes  (1967) is oprichter en partner van Crossings. Gedreven door zijn grote passie voor transformatie en groei is hij betrokken bij een reeks van transformaties van organisaties, begeleidt fusies en overnames en voert als onafhankelijke valuator bedrijfswaarderingen uit. 
Harry is gespecialiseerd in de definitie van groeistrategieën voor nationaal en internationaal opererende ondernemingen en de rol van fusies en overnames, MBO en MBI hierin. Daarnaast is hij een expert op het gebied modelleren (business model, financieel, juridisch) van groeistrategieën en het maken van (onafhankelijke) bedrijfswaarderingen en fairness opinions.​

 

Harry begon zijn carrière in 1994 in het management development programma van DSM en raakte op deze manier betrokken bij meerdere herstructureringen en verkoop van bedrijfsonderdelen. Vanuit operationeel verantwoordelijke rollen, veelal managing director, heeft hij groeistrategieën gedefinieerd en gemanaged, meestal gevolgd door een aankoop, verkoop of een fusie. In verschillende internationale commerciële rollen heeft hij businesses ontwikkeld voor wereldwijd opererende concerns en heeft in het internationale bedrijfsleven nagenoeg alle functionele rollen doorlopen.

 

De brede managementervaring van Harry in verschillende sectoren, gecombineerd met zijn unieke specialistische kennis van business modellen, bedrijfswaardering en juridische kennis van fusies en overnames, maakt dat hij niet alleen snel en grondig inzicht heeft in waarde en hoe deze te vergroten maar ook in de haalbaarheid van herstructurering, overnames en participaties door derden, private equity, management, werknemers of familie. 

Harry is aan de Rijksuniversiteit Groningen afgestudeerd als bedrijfseconoom en heeft Management en Organisatie gestudeerd aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA). Daarnaast heeft Harry een executive programme gevolgd aan de Haas School of Business (University of California) op het gebied van digitale transformatie van ondernemingen en heeft de postdocorale opleiding business valuation aan de Rotterdam School of Management gevolgd. Hij is gecertificeerd register valuator en staat ingeschreven bij het NIRV (Nederlands Instituut voor Register Valuators) en de EACVA (European Association of Certified Valuators and Analysts). 
Harry is Register Adviseur Bedrijfsopvolging (RAB) en Herstructureringsdeskundige onder de nieuwe insolventie wetgeving (WHOA).

Tevens is Harry afgestudeerd aan de Grotius Academie voor de postdoctorale specialisatie-opleiding fusies en overnames voor advocaten en juristen. Hij beschikt daarmee als een van de weinige in Nederland over zowel de financieel technische, de operationele als wel de benodigde juridische know how ten aanzien van fusies en overnames en herstructureringen. Hij heeft zich alle middelen 'eigen' gemaakt om zijn grote passie, transformatie van organisaties, uit te kunnen voeren op het hoogste niveau. Zijn kennis en ervaringen op het gebied van 'conscious entrepreneurship' versnellen veelal de besluitvormingsprocessen en zetten de bestuurder of ondernemer (terug) in haar/zijn kracht. Over zijn activiteiten als business coach is meer te lezen op www.harrybruintjes.com.

Naast eigen adviseurs maakt Crossings gebruik van een netwerk van partners om u de multidisciplinaire kennis te leveren die nodig is. 

Adviseur in beeld

Home > Over Crossings > Team > Adviseur in beeld: Harry Bruintjes

bottom of page