drs. Harry J. Bruintjes RAB RV

Partner

Harry Bruintjes  (1967) is oprichter en partner van Crossings. Hij is met name werkzaam in fusies en overnames en waardering in de sectoren industrie, zakelijke dienstverlening, informatietechnologie, zorg, handel en logistiek.
Harry is gespecialiseerd in de definitie van groeistrategieën voor nationaal en internationaal opererende ondernemingen en de rol van fusies en overnames, MBO en MBI hierin. Daarnaast is hij een expert op het gebied van financieel modelleren van groeistrategieën en het maken van (onafhankelijke) bedrijfswaarderingen en fairness opinions.​

 

Harry begon zijn carrière in 1994 in het management development programma van DSM en raakte op deze manier betrokken bij meerdere herstructureringen en verkoop van bedrijfsonderdelen. Vanuit operationeel verantwoordelijke rollen, veelal managing director, heeft hij groeistrategieën gedefinieerd en gemanaged, meestal gevolgd door een aankoop, verkoop of een fusie. In verschillende internationale commerciële rollen heeft hij businesses ontwikkeld voor wereldwijd opererende concerns. Hij heeft in het internationale bedrijfsleven nagenoeg alle functionele rollen doorlopen.

 

De brede managementervaring van Harry in verschillende sectoren, gecombineerd met zijn specialistische financiële kennis van bedrijfswaardering en juridische kennis van fusies en overnames, maakt dat hij niet alleen snel en grondig inzicht heeft in waarde en hoe deze te vergroten maar ook in de haalbaarheid van overnames en participaties door derden, private equity, management, werknemers of familie. 

Harry is aan de Rijksuniversiteit Groningen afgestudeerd als bedrijfseconoom en heeft Management en Organisatie gestudeerd aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA). Daarnaast heeft Harry een executive programme gevolgd aan de Haas School of Business (University of California) op het gebied van digitale transformatie van ondernemingen, is register adviseur bedrijfsopvolging en heeft de postdocorale opleiding business valuation aan de Rotterdam School of Management gevolgd. Hij is gecertificeerd register valuator en staat ingeschreven bij het NIRV (Nederlands Instituut voor Register Valuators) en de EACVA (European Association of Certified Valuators and Analysts). 

Daarnaast is Harry afgestudeerd aan de Grotius Academy voor de postdoctorale specialisatie-opleiding fusies en overnames voor advocaten en juristen. Hij beschikt daarmee als een van de weinige in Nederland over zowel de financieel technische als wel de benodigde juridische know how ten aanzien van fusies en overnames.

Naast eigen adviseurs maakt Crossings gebruik van een netwerk van partners om u de multidisciplinaire kennis te leveren die nodig is. 

Adviseur in beeld

Home > Over Crossings > Team > Adviseur in beeld: Harry Bruintjes

DEN HAAG

Zuid Hollandlaan 7

2596 AL Den Haag
(Mailing address)

AMSTERDAM

Barbara Strozillalaan 101-201
1083 HN Amsterdam

ROTTERDAM

Hofplein 20
3032 AC  Rotterdam

CONTACT

THE NETHERLANDS

Follow us

CROSSINGS

Meet our family:

CROSSINGS ADVISORY

© 2020 | Logo & website proudly created byMichiel