top of page

Bedrijfswaardering in geschillen: specifieke expertise vereist voor de register valuator!


Bedrijfswaardering in geschillen - Crossings Advisory

Vandaag nam onze partner Harry Bruintjes deel aan een verhelderende expertsessie over bedrijfswaardering in geschilsituaties, georganiseerd door het Nederlands Instituut voor Register Valuators (NiRV). De sessie werd gefaciliteerd door onze huidige voorzitter Marius van Prooijen - Schot en oud voorzitter Peter den Hertog, beide ervaren Register Valuators die hun vele inzichten deelden over de nuances en specifieke vereisten van het uitvoeren van waarderingen in geschilsituaties.


De belangrijkste boodschap aan de groep van Register Valuators: "specifieke expertise vereist!" in waarderingscontexten als echtscheidingen, aandeelhoudersgeschillen, schadeclaims en post-deal disputen in overnames. De sessie benadrukte het belang van expertise en nauwkeurigheid bij waarderingen, vooral bij geschillen.


De belangrijkste onderwerpen die aan bod kwamen waren:

  • Opdrachtbevestiging: Het belang van duidelijke afspraken en verwachtingen vooraf;

  • Opdrachtuitvoering en Communicatie: De procedure en effectieve en transparante communicatie gedurende het hele proces;

  • Rapportage: Het opstellen van gedetailleerde en begrijpelijke rapporten die standhouden onder juridisch en financieel toezicht, de tussenrapportage, conceptrapportages met reactierondes;

  • Wat als het "een staartje krijgt?"; juridische complicaties, tuchtrecht NIRV, Civiel recht en aansprakelijkheid.


De interactieve discussies en praktische inzichten boden waardevolle kennis voor iedereen die betrokken is bij waarderingen in complexe en kritieke situaties.

Een grote dank aan NiRV en de sprekers voor het organiseren van zo'n waardevolle sessie. Ik kijk ernaar uit om deze inzichten toe te passen en het gesprek voort te zetten met medeprofessionals.


Wilt u meer weten over wat waardering in uw specifieke situatie betekent? Neem dan vrijblijvend contact met ons via info@crossings-advisory.com of op +31 (0)85 200 6244.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page