top of page

Onafhankelijke bedrijfswaardering - Fairness Opinion

Bij een fairness opinion wordt getoetst of de overeengekomen prijs of bieding in overeenstemming is met de onderliggende waarde van de onderneming. Het levert een heldere kijk op waarde.

Ook kan het bij een fairness opinion gaan om het beoordelen van bepaalde situaties of samenwerkingsverbanden. Veelal doen we dit als onafhankelijke derde.


Een onafhankelijke waardering of beoordeling van kan veel steun bieden bij strategische besluiten van investeerders, bestuurders of toezichthouders die hun verantwoordelijkheden zien toenemen in een wereld vol regelgeving. Soms worden fairness opinions gebruikt om zo juridische aansprakelijkheid te beperken, soms om gewoon een second opinion van een derde te krijgen. Als register valuators zijn we daarbij strikt gebonden aan regels binnen de beroepsgroep ten aanzien van kwaliteit, ethiek en integriteit. Het is die ethiek en integriteit waar u waarschijnlijk naar op zoek bent als u een derde wilt inschakelen.

Crossings Advisory beschikt over gecertificeerde Register Valuators. We zijn aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Register Valuators (www.nirv.nl) en bij de European Association of Valuators and Analysts (www.eacva.com). Onze bedrijfswaarderingen, de methode van waarden en alle processen en procedures die we hanteren voldoen aan de richtlijnen van het NIRV. Zo nodig treden we op in juridische procedures en ondersteunen u in geschillen.


Onze activiteiten bij bedrijfswaarderingen liggen op de gebieden van het waarderen in transacties, bij geschillen, bij economische schade en op het gebied van onafhankelijke bedrijfswaarderingen. Mocht u hier meer over willen weten dan bent u van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek. U kunt ons bereiken op +31 (0)85 2006244 of via info@crossings-advisory.com.


Comments


bottom of page