top of page

Recovery is possible in NL

Vandaag is onze collega Harry Bruintjes gestart met de specialisatieopleiding voor Herstructureringsdeskundige in het kader van nieuwe (sinds 1 januari 2021) faillissementswetgeving Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA).

De nieuwe wet maakt het mogelijk om een een wijziging in de rechten van schuldeisers en/of aandeelhouders buiten faillissement of surseance van betaling aan te brengen. Hierdoor kunnen mogelijk bedrijven, met goede vooruitzichten, worden gered van een faillissement.

In latere blogs zullen we toelichten hoe met deze nieuwe wet een faillissement kan worden voorkomen en tevens welke onderbouwing nodig is voor een onderhands akkoord. De Wet Homologatie Onderhands Akkoord is een prachtige stap voorwaarts als juridisch instrument om faillissementen te voorkomen die zich in de praktijk snel zal gaan bewijzen.


Voor meer informatie over de mogelijkheden die de WHOA biedt om een faillissement af te wenden kunt u contact opnemen via +31 (0)85 0685506 of via info@crossings-advisory.com

Comentarios


bottom of page